TV 2-profil stopper: ‘Det har været en svær beslutning’

Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Det er ikke mange, der stopper deres cykelkarriere som 29-årig. Men netop dette har TV 2-profilen Emil Vinjebo besluttet at gøre.

Når man kan mærke, at det er tid til at søge karriereveje, skal man som regel følge sit hjerte. Netop dette har Emil Vinjebo besluttet sig for at gøre. Derfor har han indstillet sin karriere som professionel cykelrytter.

Det er de færreste, der beslutter dig for at gøre dette i en alder af 29 år. Ikke desto mindre føles det rigtigt for den danske cykelrytter.

“2023 blev min sidste sæson som cykelrytter. Det har været en svær beslutning og en langvarig proces, men det føles rigtigt helt ned i maven,” skriver han i et opslag på Facebook.

I denne sæson har han været en del af holdet Leopard TOGT Pro Cycling-holdet. Det bliver dermed også det sidste hold, han bliver en del af, da han stopper karrieren. Desuden lukker holdet også ved udgangen af året på grund af pengemangel.

Emil Vinjebo er ikke blot kendt som cykelrytter. Mange kender ham også for det faktum, at han er en del af TV 2’s dækning af Tour de France. Her har han skiftet mellem at være med i studie og kommentere nogle af etaperne.

Desuden har han også været med til at dække løb som Vuelta a España for TV 2. Om han kommer til at lave mere af sådant arbejde i fremtiden, ved han ikke. Han er nemlig ikke helt sikker på, hvad fremtiden byde på. Dog forsikrer han om, at han fortsætter som cykelekspert

“Hvad skal der ske nu? Det har jeg endnu ikke svaret på. Jeg glæder mig enormt meget til at opleve og udforske andre veje end den, jeg har haft som cykelrytter. Mit hjerte for cykelsporten banker stadig, og jeg glæder mig til hvad fremtiden bringer,” skriver han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024