Udbyttefest i FC København: Nu skal der udbetales millioner

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Et salg af FC København kan være lige på trapperne, og derfor er der lagt op til, at der skal gives et stort udbytte.

Fredag eftermiddag skal aktionærerne i FC København mødes til den ordinære generalforsamling, og det forventes, at de fleste møder op med gode forventninger.

Det skyldes, at der på forhånd er blevet meldt ud af bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, at der vil blive udbetalt et aktieudbytte som følge af det store overskud, der blev skabt i 2022.

Det er naturligvis noget, der især kommer de store aktionærer til gode, da der er indstillet til, at der gives et udbytte på ti kroner pr. aktie. De helt store aktionærer i FC København, kan derfor se frem til at få en stor sum penge i udbytte.

Ifølge Ekstra Bladet er det bl.a. tilfældet for Lars Seier Christensen, der ejer 22,5 procent af aktierne. Han står nemlig til at få en udbyttebetaling på ca. 22 mio. kr., hvis det hele forløber, som det skal.

Også Karl Peter Korsgaard Sørensen, der ejer 20,54 procent af aktierne, kan se frem til en stor udbetaling, der kan forvente at trække godt 20 mio. kr. ud af selskabet.

Erik Skjærbæk er manden med den største ejerandel, og derfor kan han også se frem til at få det største udbytte. Det forventes, at det kommer til at lyde på omtrent 29,5 mio. kr.

En af dem, der ikke mener, at der skal udbetales udbytte, er William Kvist, der i dag udtræder af Parkens bestyrelse.

“Vi skal f.eks. ikke udbetale udbytte, når vi har faciliteter på 10’eren, der træn­ger til en kærlig hånd, og tribuner i Parken, vi ikke må hoppe på,” skriver han i et opslag på Facebook ifølge Ekstra Bladet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024