UEFA mareridt: Champions League-finalen kan blive hasteflyttet til Lissabon

Foto: Richard Heathcote/Getty Images

I flere år har det været planlagt, at årets Champions League-finale skal afvikles på Atatürk Stadium i Istanbul den 10. juni. Det kan dog ende med at blive ændret.

Atatürk Stadium kommer potentielt ikke til at danne rammerne om årets Champions League-finale den 10. juni. Ifølge Daily Mail risikere finalen for tredje gang på fire år at blive flyttet fra Tyrkiet.

Denne gang er den potentielle hasteflytning forårsaget af en frygt for sikkerheden hos UEFA. De mener, at søndagens præsidentvalg, kan få betydning for dette.

Det skyldes, at prognosen viser, at nuværende præsident Recep Tayyip Erdogan står til at tabe kampen om magten til Kemal Kiliçdaroglu.

Såfremt dette bliver en realitet, forventes det at føre til uro og ballade i de tyrkiske gader. Da ingen ved, hvor længe dette vil vare ved, overvejer UEFA at flytte finalen.

Daily Mail oplyser, at UEFA allerede har holdt møder med det portugisiske fodboldforbund, som de forsøger at indgå en aftale med. Det vil betyde, at kampen i stedet bliver afviklet i Lissabon.

Hvis finalen bliver flyttet, vil det være tredje gang, at Istanbul mister en Champions League-finale. I 2020 blev finalen også rykket til Lissabon, men den gang var det på grund af coronapandemien.

Året efter skulle finalen have fundet sted i den tyrkiske hovedstad, men igen satte pandemien en stopper for dette. Her blev det besluttet at spille finalen i Porto.

Sidste år blev man også tvunget til at rykke Champions League-finalen til en anden by. Her var Skt. Petersborg blevet udvalgt som vært for finalen, men på grund af den russiske invasion af Ukraine, blev den flyttet til Paris.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024