UEFA-præsident: Storklub risikerer udelukkelse af Champions League

Foto: Stuart Franklin - UEFA/UEFA via Getty Images

UEFA-præsident Aleksander Ceferin har afvist, at det kan komme på tale, at klubben bliver udelukket fra Champions League.

Aleksander Ceferin er klar til at pålægge FC Barcelona en alvorlig sanktion, da de potentielt kan blive udelukket fra Champions League på grund af anklagerne om korruption.

Barcelona er havnet i store problemet, da de anklages for at have bestukket dommere, da de har lavet flere betalinger til den tidligere vicepræsident for Spaniens dommerkomité, Jose Maria Enriquez Negreira.

Efter sigende skulle klubben have betalt i alt 7,4 millioner pund (63 millioner kroner) til Negreira i perioden fra 2001 til 2018. 

De tidligere Barcelona-præsidenter Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell er blandt dem, der er blevet viklet ind i retssagerne sammen med La Liga-klubben.

Nu lyder det, at Barcelona kan blive pålagt karantæne fra Champions League i en enkelt sæson, hvis de bliver tiltalt for betalingerne til Negreira.

Barcelona, der for tiden er under efterforskning, risikerer også at blive nedrykket fra La Liga eller få fratrukket point, hvis de bliver tiltalt for korruption.

Ceferin, der onsdag blev genvalgt som UEFA-præsident, har gjort det klart, at han mener, at situationen med Barcelona er ‘ekstremt alvorlig’ for hans organisation.

“Ud fra det, jeg er blevet fortalt, er situationen ekstremt alvorlig. Så alvorligt, at det efter min vurdering er en af de mest seriøse i fodbold, siden jeg blev,” sagde han ifølge Sportbible.

“Vi har et uafhængigt disciplinærudvalg. Jeg kan ikke udtale mig om, hvad det kan beslutte. For La Liga er sagen naturligvis forældet og kan ikke have fodboldmæssige konsekvenser.”

“Men sagen ligger hos den spanske anklagemyndighed. Og det samme gælder med UEFA-handlinger, for vi har ingen tidsbegrænsning på påståede forseelser som denne.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024