Uenighed om hvem der ejer Haas: Günther Steiners milliardkrav møder modstand

Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Teamchef Günther Steiner og Haas-stifter, Gene Haas, er blevet uenige om ejerskabet af det amerikanske Formel 1.

Angiveligt er der problemer i Haas-lejren, hvor Günther Steiner overvejer at hive holdets stifter, Gene Haas, i retten. Det skyldes, at de er uenige omkring ejerskabet af holdet.

Steiner siges at være utilfreds med, at Haas ikke vil anerkendte, at han faktisk er medejer af holdet.

Ifølge BusinessF1 Magazine indgik Steiner en aftale med Haas om, at han ville kunne gøre krav på 50% ejerskab af holdet. Dette er dog blevet benægtet af Haas.

Haas-holdet er vurderet til at have en værdi på cirka 900 millioner dollars. Derfor står Steiner til at miste 450 millioner dollars, hvis hans ejerskab ikke anerkendes.

Såfremt de ikke selv kan finde frem til en løsning, kan det få store konsekvenser. Ifølge Formula Nerds kan det nemlig ende med, at de bliver nødt til at afgøre deres tvist i retten.

Selvom Steiner har udtalt til PlanetF1, at han har et godt forhold til Haas, har han også understreget sin egen rolle i stiftelsen af Formel 1-holdet.

“Jeg tror, det vil være mit passionsprojekt. Jeg startede dette hold. Jeg gik ud og fandt en investor,” sagde han til PlanetF1.

Værdien af holdet er steget markant i løbet af de seneste år, og Steiner har naturligvis spillet en stor rolle i den høje værdiansættelse af holdet.

Sandsynligvis har han nu indset, at han står til at gå glip af en stor sum penge, hvis holdet f.eks. bliver solgt. Derfor er det vigtigt for ham at få papir på, at han faktisk ejer 50% af holdet.

For nylig afslørede han til Mirror, at han stort set dagligt får tilbud fra folk, der er interesserede i at købe hele eller dele af Haas F1.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024