UFC forarget over behandling af Conor McGregor

Foto: Shutterstock

Behandlingen af Conor McGregor har ikke været i orden, hvis man spørger UFC.

Irske Conor McGregor har ikke været i kamp i over to år. Alligevel er han stadig et af de største navne i UFC. Derfor vil de naturligvis ikke miste ham, da han tiltrækker mange fans og PPV-købere.

En af årsagerne til, at McGregor har været ude i lang tid, har været på grund af problemer med USADA (United States Anti-Doping Agency).

Det er et krav for kæmperne, at de har været en del af USADA’s testpulje i seks måneder, før de kan komme i kamp. Denne pulje er McGregor først blev en af del af igen for få dage siden. Kort tid derefter meddelte USADA, at samarbejdet med UFC var blevet ophævet.

Ifølge USADA er det blandt andet kravet om, at McGregor skulle være med i testpuljen i seks måneder, som har skabt splid mellem de to selskaber. I sidste ende førte det til, at USADA ikke længere anså samarbejdet for at være holdbart.

Efter USADA’s udmelding om dette, har UFC valgt at skubbe tilbage. På et pressemøde fortalte Hunter Campbell og Jeff Novitzky, der begge har ledende roller i UFC, at de har bedt USADA om at trække deres udtalelser tilbage. Desuden kritiserede de også organisationen for deres behandling af McGregor.

Ifølge Bloody Elbow har Campbell også udtalt, at USADA-direktør Travis Tygart ‘mistede besindelsen’, da han fortalte UFC, at de ville afbryde samarbejdet. Desuden mener han også, at USADA har givet McGregor en dårligere behandling, end det har været tilfældet for andre UFC-kæmpere.

Campbell beskrev USADA’s behandling af McGregor som værende ‘diktatorisk’. Desuden har han også stået fast på, at UFC ikke ville give McGregor en ‘ekstraordinær behandling’. I samme ombæring kritiserede han USADA for at fremsætte en forkert fortælling baseret på ‘ego og frygt’.

Novitzky kritiserede USADA’s version af McGregors tilbagevenden som ‘skrald’, og at det har skadet UFC’s omdømme. Han mener også, at det har skabt forvirring blandt både kæmpere og managere. Han bemærkede også, at USADA har været svært at arbejde med.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024