UFC-mester bandlyst fra at kæmpe efter hjernescanning

Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

UFC-mester Aljamain Sterling har fået forbud mod at kæmpe i New York, da en hjernescanning afslørede to pletter i hans hjerne.

Lørdag aften skal Sterling forsvare sin titel mod tidligere mester Henry Cejudo. De to stjerner er hovedkampen på UFC 288, der finder sted i Newark i New Jersey.

Ifølge Mirror har Sterling afsløret, at New York State Athletic Commission oprindeligt nægtede at give ham tilladelse til at kæmpe, da han skulle have sin debut i UFC 2014.

Årsagen til dette er, at der blev fundet to mindre pletter på en scanning af hans hjerne, som blev udført forud for kampen.

“Jeg fik min UFC-debut i februar 2014 ved UFC 170 på Ronda Rousey vs. Sara McMann-eventet. Jeg var nødt til at få en CT-scanning, og det var første gang, jeg havde fået en CT-scanning,” sagde han til The MMA Hour.

“De fandt to pletter på min hjerne, der målte en millimeter eller sådan noget. Det lignede, at der var traumer, og de var ikke sikre på, hvad det var. Jeg har glemt det nøjagtige udtryk…. Aneurisme, angiom eller sådan noget.”

Sterling fik sin UFC-debut i Mandalay Bay Events Center i Las Vegas, men han fik udført sit lægetjek forud for kampen i New York, da han træner i byen.

New York State Athletic Commission er kendt for at være meget strikse, og New York var også en af de sidste stater i USA til at legalisere MMA i 2016.

Sterling forklarede, at de forbød ham at kæmpe, medmindre han fik de to pletter fjernet. For at gøre dette, ville lægerne være nødt til at bore ind i hans hjerne.

“For at få tilladelse til at kæmpe, skulle jeg have de to pletter fjernet. Jeg var ikke sikker på, om jeg skulle bores i hovedet, for at fjerne dem.  De overvågede dem, og tillod mig at kæmpe i Nevada,” sagde han.

Han endte med at få sin tilladelse et par år efter, at pletterne blev opdaget på scanningen, men i New York vil de fortsat ikke give ham tilladelse.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024