Uhyggelige billeder: Derfor blev Italiens Grand Prix aflyst

Foto: Carlo Bressan/Anadolu Agency via Getty Images

Formel 1-feltet skulle i denne weekend have været en tur i Italien, men det kommer ikke til at ske, da løbet er blevet aflyst.

Flere hold har reklameret med, at de ville have større opgraderinger med til Emilia Romagna Grand Prix, der skulle have været afviklet i denne weekend.

Derfor var der mange fans af Formel 1, der havde set frem til weekendens løb. Desværre må de skuffede fans vente til næste uge, hvor feltet bevæger sig videre til Monaco.

Det ikoniske løb i Imola i Italien er nemlig blevet aflyst på grund af det ekstreme vejr, der har ramt regionen på det seneste.

Store mængder nedbør har medført, at der er forekommet store oversvømmelser flere steder i regionen. Ikke nok med det, så har det ekstreme vejr også kostet otte personer livet.

Tirsdag fik Formel 1-personale besked på, at de ikke skulle dukke op på banen, før paddocken var blevet evakueret. Et døgn senere blevet det meddelt, at man havde besluttet aflyse løbet af sikkerhedsmæssige årsager.

Det betyder, at løbskalenderen for i år nu er nedbragt til 22 løb. Oprindeligt var det planlagt, at der skulle køres 24 løb i år, men allerede inden sæsonens start, blev det kinesiske grandprix aflyst.

Med aflysningen af det italienske grandprix, er løbskalenderen derfor reduceret til 22 løb. Det er dog ikke uden grund, at denne beslutning er blevet truffet.

Billeder og videoer fra området viser med al tydelighed, at det ekstreme vejr har haft stor indflydelse. Blandt andet er der flere hundrede italienere, der har været nødt til at flygte fra deres egne hjem.

Herunder kan du se række videoer fra området, der naturligvis viser, at løbet er blevet aflyst med god grund:

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024