Uhyggeligt øjeblik: Cykelrytter måtte genoplives efter voldsomt styrt

Foto: RvS.Media/Basile Barbey/Getty Images

Cykelrytter Gino Mäder havde torsdag et voldsomt styrt, der medførte, at han måtte genoplives af redningspersonalet.

Den schweiziske cykelrytter Gino Mäder var torsdag ude for et voldsomt styrt i Schweiz Rundt, som endte med, at han måtte genoplives.

Det skriver løbets arrangører i et opslag på Twitter.

I forbindelse med sit styrt, kom Gino Mäder så voldsomt til skade, at han måtte genoplives af redningspersonalet. Efterfølgende blev han fløjet med en helikopter til et nærliggende hospital.

Der er endnu ikke blevet meldt noget ud om hans skader, hvorfor det ikke vides, hvor slemt det står til. Ifølge det schweiziske medie RSI Sport, er Gino Mäder dog i en stabil tilstand.

Torsdagens etape var løbets kongeetape, og endte med at være præget af to store styrt på den sidste nedkørsel. Sådanne styrt kan medføre store skader, da rytterne opnår en topfart på cirka 100 kilometer i timen på denne strækning.

RSI Sport har delt en række billeder fra stedet, hvor Gino Mäder styrtede. På disse billeder kan man se, at han er omgivet af redningspersonale, efter at være styrtet ned af en stejl skrænt og ned i en lille flod.

Den schweiziske rytter var dog ikke ene om at styrte. Med i styrtet var den amerikanske rytter Magnus Sheffield også.

“Løbslægen var på stedet for ulykken inden for to minutter. Magnus Sheffield var til at komme i kontakt med. Han blev transporteret til Samedan-hospitalet med skrammer og en hjernerystelse,” lyder det fra arrangørerne i en meddelelse.

“Gino Mäder lå i vandet og var ikke til at komme i kontakt med. Han blev med det samme genoplivet og derefter transporteret til Chur-hospitalet med en helikopter.”

“Omfanget af hans skader er endnu ikke fuldt klarlagt,” runder de af.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024