Ukrainske Kostyuk modtog buhråb: Ville ikke give hånden til Sabalenka fra Hviderusland

Foto: Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images

Den ukrainske tennisspiller Marta Kostyuk blev upopulær blandt tilskuerne, da hun nægtede at give hånd til Aryna Sabalenka.

Der har flere gange været et stort drama forbundet med ukrainske, russiske og hviderussiske spillere i professionel tennis.

Det skyldes, at flere ukrainske spillere nægter at give hånd til russiske og hviderussiske spillere. Dette hænger naturligvis sammen med krigen i Ukraine, der har raseret landet i mere end et år.

Netop dette skete også, da Marta Kostyuk havde tabt til hviderussiske Aryna Sabalenka i første runde i French Open. Her nægtede hun at give hånd, hvilket medførte, at hun blevet buhet af banen.

Efterfølgende har den 20-årige ukrainer udtalt, at ‘folk burde skamme sig’ over deres reaktion på det manglende håndtryk.

“Jeg vil se folk reagere på det om 10 år, når krigen er forbi. Jeg tror ikke, at de vil have det godt med, hvad de gjorde,” sagde Kostyuk, der er nummer 39 i verden.

Sabalenka har fået tilladelse til at spille med i professionel turneringer. Det er dog påkrævet, at hun konkurrerer under neutralt flag som følge af krigen.

Hun vandt over Kostyuk med cifrene 6-3, 6-2. Efter kampen udtalte hun, at Kostyuk ‘ikke fortjente at forlade banen på den måde’.

Den 25-årige hviderusser, hvis bedste resultat i French Open er en plads i tredje runde, blev forskrækket over reaktionen. Hun troede først, at de var målrettet hende.

“Det var en meget hård kamp. Den var psykisk hård. Jeg troede, at buhråbene var rettet mod mig, så jeg blev lidt overrasket,” sagde hun i sit interview efter kampen.

“Men så kunne jeg mærke jeres støtte.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024