Underskriftindsamling når milepæl: Så mange vil give Hamilton sejren i 2021

Foto: Mark Thompson/Getty Images

En underskriftsindsamling om at omstøde FIA’s beslutning i Abu Dhabi i 2021 og give Lewis Hamilton sejren over Max Verstappen, har nu nået 100.000 underskrifter.

Har man fulgt med i Formel 1 i løbet af de seneste år, er man ikke i tvivl om, at løbet på Yas Marina Circuit i december 2021, er et af de mest kontroversielle løb i de seneste år.

Dengang valgte løbsdirektør Michael Masi, at bilerne mellem Hamilton og Verstappen kunne overhale, så Red Bull-stjernen fik mulighed for at overhale Hamilton på den sidste omgang.

Resultatet af løbet blev på det tidspunkt anket af Mercedes, men FIA afviste dem med den begrundelse, at løbslederen har ‘overordnet beføjelse’ til at ændre reglerne efter behov.

Masi forlod kort tid efter sin stilling, og FIA sagde senere, at ‘menneskelige fejl’ havde spillet en rolle i det skandaløse resultat.

Selvom det er længe siden, er der tilsyneladende fans af Lewis Hamilton, der fortsat er vrede over, hvordan det gik til, at han mistede sit ottende verdensmesterskab.

Derfor er der blevet oprettet en underskriftsindsamling, der har til formål at omstøde beslutningen, så den britiske racerkører kan blive tildelt sejren.

Indsamlingen blev startet af Patel Gordon-Bennet mellem 2021- og 2022-sæsonen, da han mente, at FIA ikke havde gjort det rette, da de valgte at afvise anken fra Mercedes efter løbet.

“Jeg mener, at retfærdigheden ikke blev udtjent søndag den 12. december 2021, da FIA-stewards nægtede Lewis Hamilton at vinde Abu Dhabi Grand Prix,” har han skrevet som tekst til sin indsamling.

“Med mindre end 1 omgang tilbage, fik nogle overhalede biler lov til at passere safety car, hvilket ikke overholder reglerne for F1. Dette gav den rivaliserende modstander Max Verstappen mulighed for at overhale Lewis Hamilton og vinde løbet.”

“Hvis du er en fortaler for ærlighed og retfærdighed, så underskriv venligst denne underskriftsindsamling. At lade denne beslutning være som den er, vil sende et meget forkert budskab til unge og fremtidige racerkørere.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024