Underskriftindsamling vil give F1-mesterskabet i 2021 til Lewis Hamilton

Foto: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

En underskriftsindsamling, der er blevet startet af en utilfreds fan, kræver at verdensmesterskabet i 2021 overdrages til Lewis Hamilton.

Det er ikke alle, der mener, at Max Verstappen er den retmæssige vinder af verdensmesterskabet i Formel 1 i 2021. I hvert fald har næsten 100.000 personer skrevet under på, at de mener, at det bør overdrages til Lewis Hamilton.

Det skyldes, at Verstappen endte med at vinde verdensmesterskabet efter en kontroversiel beslutning fra daværende løbsdirektør i Michael Masi, som bragte Hamilton i en meget besværlig situation i Abu Dhabi.

Beslutningen medførte, at Verstappen kom ud på banen med helt nye dæk, hvor han lå lige bag Hamilton. Derfor kunne han overhale den britiske kører på sidste runde, tage sejren i Abu Dhabi, og dermed også vinde det samlede verdensmesterskab.

Efterfølgende mistede Masi sit job som løbsdirektør, og fans verden over har haft ophedede diskussioner om, hvorvidt Verstappen egentlig burde have vundet verdensmesterskabet.

Dette har nu medført, at en vred fan har startet en underskriftsindsamling på Change.org, hvor der bliver krævet, at titlen overdrages til Hamilton. Det skriver PlanetF1.

“Jeg mener ikke, at retfærdigheden sejrede søndag den 12. december 2021, da FIA-stewards nægtede Lewis Hamilton at vinde Abu Dhabi Grand Prix,” står der i teksten.

“Med mindre end 1 omgang tilbage, fik en række overhalede biler lov til at passere Safety Car, hvilket ikke stemmer overens med reglerne for Formel 1.”

“Dette gav den rivaliserende modstander Max Verstappen muligheden for at overhale Lewis Hamilton og vinde løbet.”

“Hvis du er en fortaler for retfærdighed og ærlighed, så underskriv venligst denne underskriftsindsamling. At lade denne beslutning stå, som den er, vil sende et meget forkert budskab til unge og fremtidige racerkørere.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024