Upassende opførsel: Sportsdirektør bandlyst fra Tour de France

Foto: Robert Prezioso/Getty Images

Der er endnu ikke blevet taget hul på Tour de France, men den første skandale har allerede ramt cykelløbet.

Det belgiske hold Lotto-Dstny har ikke sin sportsdirektør med til Bilbao, hvor Tour de France starter i år. Den tidligere toprytter og nuværende sportsdirektør, Allan Davis, er nemlig blevet bandlyst.

Årsagen til dette er, at han har sendt billeder af sig selv i bar overkrop til en kvinde. Dette har han gjort via det sociale medie Twitter.

“Det er et personligt anliggende, der ikke har noget med Lotto-Dstny at gøre, siger holdets direktør,” Stéphane Heulot, og sportsmanager Kurt Van de Wouwer i en pressemeddelelse.

Da de ikke ønsker, at det skal ramme holdet, har de bedt den 42-årige Davis om at blive væk. Det betyder, at det belgiske hold må klare sig uden deres sportsdirektør.

Ekstra Bladet skriver, at de har været i kontakt med kvinden, som har modtaget billederne fra den tidligere cykelrytter. Hun fortæller, at hun troede, at han kunne hjælpe hende med at finde et arbejde.

De skrev sammen frem og tilbage på det sociale medie, og hun indvilgede i at sende et selfie. På trods af, at hun ikke havde bedt om det, valgte Davis derefter at sende et billede af sig selv.

“Når en fyr beder om billeder og sender billeder af sig selv topløs på et hotelværelse, og han så taler om, hvad han kan gøre for mig… Så sendte han et billede mere. Der kunne jeg godt regne ud, at han ledte efter noget andet, og så stoppede jeg samtalen,” siger hun til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt at få et interview med Davis om hændelsen. Det vides derfor ikke, hvordan han forholder sig til holdets beslutning om at bandlyse ham fra Tour de France.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024