Valtteri Bottas vil redde Formel 1-bane fra kollaps

Foto: Paolo Pedicelli ATPImages/Getty Images

Formel 1-kører Valtteri Bottas håber på at kunne redde banen i sit hjemland, eftert KymiRing for nylig blev erklæret konkurs.

Den finske bane stod klar i 2019, og kan være vært for både MotoGP og Formel 1-løb. Banen blev dog ramt af problemer, da den fungerede som vært for sine første løb. Dette var primært forårsaget af coronapandemien.

Blandt andet var det ikke muligt at fortsætte de planlagte løb bag lukkede døre, da hverken pit eller paddock var klar til dette.

I 2022 blev der lavet en redningsplan for banen. Her kom det også frem, at det var meningen, at der skulle køres MotoGP på banen i 2023.

Men da krigen mellem Rusland og Ukraine brød ud, førte det til et stort sammenbrud i forsyningskæderne. Samtidig skabte det også politiske spændinger, da Finland erklærede, at de ville melde sig ind i NATO.

Banen er siden da ikke blevet godkendt officielt af FIA, og de nuværende økonomiske problemer har medført, at banen er gået konkurs.

Bottas siger, at han har haft samtaler med ledelsen for at se, om han kan hjælpe med at få projektet tilbage på sporet.

“Jeg ville elske at se en ordentlig bane i Finland. En bane på internationalt niveau,” sagde han ifølge RacingNews365.com.

“Men sagen er, at selskabet bag banen nu er konkurs. Så det bliver ikke en nem vej tilbage.”

Det lyder, at KymiRing skylder omkring 25 millioner euro og har udestående omkostninger i forbindelse med aflysning af løb. Det omfatter både MotoGP, Nitro Rallycross og World Motocross, der alle måtte lave om i planerne.

“Jeg har været i kontakt med dem for at se, om der er noget, jeg kan hjælpe med. Det er alt, det har været. Bare samtaler. Men det er ikke nemt,” sagde Bottas.

“Finland har en markant vinter, hvilket betyder ingen kørsel om vinteren. Så lad os se. Jeg vil se, om der er nogle muligheder.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024