Verdens rigeste F1-stjerne kan købe 13 Premier League-klubber

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Formel 1-stjernen er meget velhavende, og har tilsyneladende penge nok til at købe hele 13 Premier League-klubber.

Aston Martin-kører Lance Stroll er ud af en meget velhavende familie, der har penge nok til at købe halvdelen af Premier League, såfremt de skulle ønske dette.

Den 24-årige canadiske kører kan ganske vist ikke følge med Lewis Hamilton og Max Verstappen på banen, men finansielt overgår han dem begge.

Strolls far, Lawrence, stod i spidsen for en gruppe af investorer, der i 2018 købte Force India-teamet for 90 millioner pund samt betale 15 millioner pund i gæld.

To år senere blev han også bestyrelsesformand for Aston Martin F1-teamet, efter at have stået i spidsen for en samlet investering på 182 millioner pund.

Angiveligt har Stroll en formue på 3,6 milliarder pund, hvilket hans søn kan arve én dag. Far og søn har tilsyneladende en interesse i sport, da de arbejder sammen hos Aston Martin, men fodbold er ikke noget, de har kastet sig over.

Data fra mediet Sportico viser, at de 20 klubber i Premier League har en samlet værdi på 24,17 milliarder pund.

Størstedelen af denne værdi er dog samlet hos de seks største af de engelske klubber, hvoraf Manchester United er den dyreste, der ifølge Sportico har en værdi på 4,8 milliarder pund.

Ser man bort fra de seks største klubber, er det West Ham, der er den dyreste klub i ligaen. Denne klub har en værdi på 535 millioner pund, mens de resterende 13 klubber samlet set har en værdi på 3,45 millioner pund.

Det betyder ifølge Express, at Stroll-familien reelt set kunne købe 13 ud af 20 klubber, der er med i Premier League i denne sæson.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024