‘Vi bør ikke være bange’: Primoz Roglic med klar besked til Jonas Vingegaard

Foto: David Ramos/Getty Images

Jonas Vingegaard kan forvente at få konkurrence fra Primoz Roglic ved dette års udgave af Tour de France.

I efteråret sidste år blev det offentliggjort, at Primoz Roglic havde besluttet at forlade Visma – Lease a Bike. I stedet har han skrevet under på en aftale med tyske BORA – hansgrohe.

Det har han primært gjort med henblik på at sikre sig rollen som kaptajn til Tour de France. Derfor lægger han heller ikke skjul på, at det bliver det primære fokus i denne sæson.

“Jeg sigter efter at være på mit højeste niveau til Tour de France,” siger han til Cyclingnews.com.

“Vi har et klart mål om, hvad vi skal arbejde for, og det skal være det højest muligt. Så er det bare om at eksekvere det og gøre alt for det hver dag.”

“Vi bør ikke være bange. Resultatet er, hvad det er. Vi kan kun gøre vores bedste, og så kan vi alle være glade. Fokus er Tour de France.”

“For alt derimellem er det en bonus eller et plus, hvis du kan opnå gode resultater. Men for det meste skal du forblive sund og glad, og så følger resten.”

Da han bliver spurgt om, hvordan han har tænkt sig at besejre Jonas Vingegaard, har han ikke meget at sige. Han forklarede blot, at det handler om at være bedre end ham.

“Der er ikke meget, du skal gøre. Du skal bare være bedre end ham. Du kan tale en masse, men i sidste ende skal du bare komme først i mål,” sagde han.

Roglic har tidligere vundet både Giro d’Italia og Vuelta a España hos Visma – Lease a Bike (det tidligere Jumbo-Visma). Derfor er Tour de France den eneste Grand Tour, han mangler at vinde. Og det sigter han efter at gøre i år.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024