‘Vi kan ligeså godt gå hjem’: Hamilton chokerede Button hos McLaren

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Den tidligere Formel 1-kører og verdensmester Jenson Button roste sin tidligere holdkammerat hos McLaren, den i dag syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton.

Button og Hamilton var holdkammerater i tre sæsoner fra 2010 til 2012, hvor de kørte for det britiske team.

De havde ikke blot en intens konkurrencen kørende mellem sig, men var også involveret i nogle relativt store ulykke, hvilket de blandt andet var i Montreal i 2011.

Mens de var holdkammerater, sendte Button på et tidspunkt en besked til sin far, hvori han gav udtryk for, at han var overrasket over Hamiltons fart.

“Hvis Lewis nogensinde finder ud af, hvordan han får det bedste ud af sig selv og ingeniørerne, kan vi andre lige så godt tage hjem. Lewis er en af de hurtigste kørere, sporten nogensinde har set,” skrev han ifølge Motorsportweek.

Den tidligere Mercedes-teamchef Paddy Lowe husker det øjeblik, han første gang stødte ind i Lewis Hamilton hos McLaren, og hvad han blev mest imponeret over ved den britiske kører.

“Første gang vi kørte ham hos McLaren, husker jeg, at fyrene kiggede på hans kørebane ved Silverstone-testen. Overstyringskorrektionerne i alle bremsezoner og indgang til svingene var massive. Vi ventede på hans feedback, og han nævnte det ikke,” sagde han ifølge Sportskeeda.

“Vi spurgte: ‘Hvordan er det med bilen ved indgang til svingene?’, og han sagde: ‘Fint’. Hans naturlige kontrol over bilen var ekstraordinær. De fleste kørere ville have været ret utilfredse med en sådan ustabilitet.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024