Vingegaard vinder Baskerlandet Rundt efter 3. etapesejr

Foto: David Ramos/Getty Images

Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard har sikret sig endnu en samlet sejr til samlingen, da han er blevet kåret som vinder af Baskerlandet Rundt.

Danske Jonas Vingegaard formåede at vinde den sidste etape af Baskerlandet Rundt, hvilket også var nok til at give ham den samlede sejr i det store løb.

Tour de France-vinderen og hans hold mente, at den bedste form for forsvar på sidstedagen, ville være at angribe selv.

Derfor blev Vingegaard sendt afsted med to ryttere i et udbrud. Senere fik den danske rytter til hjælp til rykke sig fri på den sjette ud af i alt syv stigninger på den 138 kilometer lange rute omkring Eibar.

Vingegaard tog korte ture fra Atilla Valter og Steven Kruijswijk, men ifølge Cyclingnews så det ud til, at han kunne have klaret sig uden dem, da han efterlod sine rivaler med omtrent 30 kilometer tilbage.

Derfra havde han kurs mod podiet og den samlede sejr, og han formåede at krydse målstregen næsten et minut før de øvrige ryttere.

Ikke nok med det, så smed han endda omkring 30 sekunder væk, da han sendte kys ud til publikum og kameraer, inden han kørte over målstregen og derved sikrede sig den samlede sejr.

“Det var en hård, men rigtig god dag for os,” sagde Vingegaard ifølge Cyclingnews efter etapen.

“Jeg er endnu en gang nødt til at takke mine holdkammerater. I dag var de fantastiske. De låste virkelig løbet op med to fyre i udbruddet. Vi gjorde et perfekt stykke arbejde i dag, synes jeg.”

“Jeg tænkte, at hvis jeg skal i udbrud, er det på den næstsidste stigning, fordi den sidste ikke var svær nok til at gøre en stor forskel. Jeg havde benene, og jeg ville prøve.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024