VM-trænere samlet i Qatar: Kasper Hjulmand mødte ikke op

Foto: Hector Vivas - FIFA/FIFA via Getty Images

Hverken Kasper Hjulmand eller DBU var til stede i Qatar og gik glip af en enestående chance.

FIFA ønskede at evaluere VM-turnering i Qatar, der af præsident Gianni Infantino er blevet beskrevet som den bedste nogensinde.

Derfor var alle landstrænere og forbund indkaldt til et møde, men her deltog hverken Kasper Hjulmand eller DBU. Det står i kontrast til, at DBU tidligere har udtalt, at de vil søge indflydelse i FIFA-regi. Netop dette missede de nemlig en oplagt chance for at få i Doha.

Hvert deltagerland kunne stille med cheftræner og en teknisk direktør. Derfor var store navne som Didier Deschamps, Gareth Southgate, Ronald Koeman og Lionel Scaloni til stede i Doha den 8. og 9. maj.

Det oplyser FIFA på sin hjemmeside.

Til gengæld var hverken DBU eller Hjulmand at finde i Ørkenstaten. Ifølge B.T. har DBU forklaret fraværet med, at Hjulmand var forhindret af ‘andre aktiviteter’.

Avisen har ligeledes forsøgt at få svar på, hvem der besidder rollen som teknisk direktør, og hvorfor vedkommende ikke deltog.

B.T. har også forsøgt at få svar på, hvilke aktiviteter, der var tale om, siden landstræneren valgte at prioritere disse. Dette har DBU dog ikke besvaret.

Både DBU og Hjulmands fravær er overraskende, da begge parter har udtalt kritik af beslutningen om at afholde VM i Qatar.

Blandt andet DBU ude med hård kritik af FIFA, da det blev besluttet, at anførerne ikke måtte bære de såkaldte ‘One Love’-armbind under kampene.

Ligeledes forklarede den danske landstræner, at han ikke følte sig tilpas i Qatar, da det gav ham ‘uro som menneske’.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024