Williams sagsøges for en milliard af tidligere hovedsponsor

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Formel 1-teamet Williams har fået en sag på nakken, der i værste fald kan koste dem over en milliard kroner.

Den tidligere sponsor ROKiT har sagsøgt Formel 1-teamet Williams for 149 millioner dollar, hvilket svarer til lidt over en milliard danske kroner.

Sagen omhandler skade på ROKiTs omdømme, som skulle være forårsaget af ‘svigagtige’ udtalelser om præstationsbaserede mål, som holdets 2019-bil ‘aldrig var i stand til’ at ramme.

Sagen, der er blevet anlagt ved en retssal i Florida, blev indgivet i sidste uge mod Williams Grand Prix Engineering samt tidligere viceteamchef Claire Williams, Mike O’Driscoll, tidligere administrerende direktør Mike O’Driscoll samt tidligere finansdirektør Doug Lafferty.

Williams, som vandt sin egen voldgiftssag mod ROKiT i 2021 på grund af manglende betalinger, blev dengang tilkendt mere end 26 millioner pund (221 millioner kroner), har hævdet, at kravet mod dem er ‘forfalsket’.

ROKiT var holdets hovedsponsor for 2019-sæsonen i Formel 1, og i løbet af denne sæson blev en forlængelse af en treårig aftale aktiveret.

Williams bil til 2020-sæsonen blev oprindeligt afsløret med en ROKiT-reklame, men mellem lanceringen og første runde af sæsonen, blev dette sponsorat ophævet. 

Det skete på samme tid med, at teamet offentliggjorde, at de var i gang med en strategisk gennemgang, der resulterede i, at det uafhængige, familieejede team blev solgt til investeringsselskabet Dorilton Capital senere samme år.

I søgsmålet fra ROKiT fremgår det, at de ‘ikke var klar over svigagtige fortielser af erklæringer om væsentlige kendsgerninger fra sagsøgte, som ikke blev opdaget før efter voldgiften var afsluttet’.

Det fremgår også, at som et direkte resultat af dette, har de ‘lidt betydelige økonomisk tab og skade på deres goodwill og forretningsomdømme’, hvorfor de kræver et beløb ‘over $149.528.550 eller et beløb, der skal bestemmes af en jury under retssagen’.

“Williams Racing er klar over denne falske påstand. Efter at have vundet en voldgiftssag mod ROKiT i Storbritannien og med succes fået voldgiftskendelsen bekræftet af en føderal domstol i USA, har Williams fortsat tillid til domstolsprocesserne i forbindelse med denne uheldige sag,” lyder det i en udtalelse fra Williams til The Race.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024