Wimbledon afslører: Derfor har vi brudt med turneringstradition

Foto: Lindsey Parnaby/Anadolu Agency/Getty Images

All England Club, der arrangerer Wimbledon, har besluttet at bryde en langvarig tradition denne sommer.

Wimbledon har i mange år været kendt for sin regel om, at man skal spille iført helt hvidt tøj.

De spillere, der er trådt ind på banen i tøj, der ikke er hvidt, har fået besked om at skifte. Det gælder både på herre- og kvindesiden.

Flere har givet udtryk for, at de har et problem med det, men det er især hos kvinderne, at det har været et problem, da flere stjerner har udtryk bekymring ift. deres menstruation.

Dette har medført, at All England Club i november sidste år kunne afsløre, at de har besluttet at give kvinder lov til at spille med mørke undershorts, når de deltager i turneringen.

Tirsdag i denne uge udtalte Sally Bolton sig om årsagen til det, og forklarede ifølge Express, at der var flere spillere, der havde udtryk bekymring omkring dette.

“Når man ser på vores principper, har vi altid været indstillet på at finde måder at støtte spillerne til at levere på deres højeste, og det er en konsekvent tilgang, vi har,” sagde hun.

“Vi fortsætter med at arbejde sammen med spillere om en række af emner, og det var tydeligt, at dette var noget, som var meget bekymrende for flere spillere, hvilket de fortalte os.”

Med henvisning til AELTC-formand Ian Hewitt sagde hun, at det ikke var en svær beslutning at give slip på den mangeårige tradition.

“Vi tænkte grundigt over det. Men jeg synes, det ville være rimeligt at sige: ‘Ian, det var ikke en særlig svær beslutning at tage’,” sagde hun.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024