Wout van Aert og Mathieu van der Poel scorer kassen på crossløb

Foto: Michael Steele/Getty Images

Både Wout van Aert og Mathieu van der Poel er sikret et stort beløb for at stille til start ved et crossløb.

Cykelsport er ikke kendt for at være indbringende på samme niveau som andre sportsgrene. Blandt andet tjener de store golf- og tennisstjerne betydeligt flere penge, end det er tilfældet for cykelryttere.

Alligevel er der flere cykelryttere, der formår at tjene en solid hyre på deres erhverv. Dette gør sig blandt andet gældende for Wout van Aert og Mathieu van der Poel.

Ifølge mediet Het Nieuwsblad er de begge blevet betalt et stort beløb for at stillet til start ved et crossløb. Konkret skulle der være tale om et beløb på mellem 15.000 og 20.000 euro. Det svarer til et sted mellem 110.000 og 150.000 kroner for et enkelt løb.

Hertil er der naturligvis også mulighed for at køre sig til yderligere præmiepenge. De førnævnte beløb er Van der Peol og Van Aert sikret, hvis blot de dukker op til løbet.

Og her kan man se, at de er blandt de helt store stjerner i cykelverdenen. En rytter som Eli Iserbyt, der har været en af de mest vindende ryttere i cross, får kun 4.500 (33.000 kroner). Tom Piddock stiller også til start, men han kræver dog 10.000 euro, svarende til omtrent 75.000 kroner,

Det er dog ikke uden grund, at det forholder sig på denne måde. Derimod handler det om, at de store navne trækker flere tilskuere til.

“Selvfølgelig gør deres tilstedeværelse en forskel i forhold til tilskuertal. Tag Essen, hvor Wout kører sit første crossløb i denne sæson. Det vil selvfølgelig bringe ekstra folk ind. Det samme for den første duel mellem Wout og Mathieu i Mol,” siger Erwin Vervecken til Het Nieuwsblad.

“Vi bemærker, at Wout og Mathieu bestemt er de førende på dette punkt. For eksempel har Tom Pidcock mindre indflydelse i dette henseende. Han kan ikke hive det samme antal tilskuere som Wout og Mathieu.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024