Xavi hylder Lamine Yamal efter han slår La Liga-rekord

Foto: Eric Alonso/Getty Images

FC Barcelona-træner Xavi har hyldet stortalentet Lamine Yamal, der for nylig satte ny La Liga-rekord.

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at Xavi er rigtig glad for teenagestjernen Lamine Yamal. Og det har han da også god grund til at være, da han for nylig blev den yngste målscorer i La Ligas historie.

Blot 87 dage efter sin 16-års fødselsdag kunne Yamal sende bolden i nettet for Barcelona, da de søndag spillede uafgjort med Granada i La Liga.

Selvom kampens resultat ikke var noget at råbe hurra for, så havde Yamal god grund til at smile. Her blev han nemlig La Ligas yngste målscorer nogensinde. Dertil blev han den blot femte 16-årige til at score i den spanske liga.

Den seneste rekordindehaver var Fabrice Olinga, der i en alder af 16 år og 98 dage scorede for Malaga i 2012/13-sæsonen.

Efter kampen fik Yamal naturligvis rosende ord med på vejen fra Xavi, der også selv er et produkt af talentakademiet i Barcelona.

“Jeg er meget glad for det historiske mål fra Lamine. Han var rigtig god i dag,” sagde Xavi efter kampen ifølge 90min.

“Det gav mig selvtillid, da jeg var 17 eller 18 år gammel. Og når vi ser sådan en fodboldspiller, er vi nødt til at sætte ham ind. Det er en skam, at hans mål ikke gav os sejren, men jeg synes, at han gjorde en forskel.”

Yamal er naturligvis også selv rigtig glad for at have skrevet sig ind i historiebøgerne. Dog var det vigtigere for ham at bringe Barcelona tilbage i kampen, end at han satte en rekord.

“Jeg er meget glad. Det er en ære for mig at være den yngste målscorer i La Liga og for Barca,” sagde han.

“I det øjeblik tænkte jeg på at komme tilbage i kampen, mere end på målet og rekorden. Men ja, meget glad.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024