Adrian Newey: Disse tre ting gør Max Verstappen til den perfekte kører

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Adrian Newey har hævdet, at Max Verstappen er den perfekte Formel 1-kører. Det siger han i kølvandet på en formidabel start på 2023-sæsonen.

Hollandske Max Verstappen befinder sig på højden af sin karriere i Formel 1. Hans første verdensmesterskab var et kontroversielt ét af slagsen. Året efter vandt han sit andet mesterskab, og har kurs mod at vinde det tredje i træk.

I denne sæson har Verstappen hidtil stået øverst på podiet i fem ud af syv løb. Ikke nok med det, så har han været på podiet i alle løb. Derfor har han bragt sig selv i en god position til at vinde verdensmesterskabet.

Hans holdkammerat, Sergio Perez, har vist sig at være ude af stand til at udfordre ham om titlen. Og med Red Bulls store dominans, er der heller ingen af de andre hold, der har formået at give ham reel konkurrence.

“Det synes jeg, at han er. Han har en fantastisk kontrol over bilen og har naturlige evner,” sagde Newey, da han af Sky Italy blev spurgt om Verstappen er den perfekte Formel 1-kører.

“Da han kom ind i sporten, lavede han måske nogle tidlige fejl, fordi han pressede så hårdt på. Men nu kører det helt glat, og han kører helt til bilens grænse, men alligevel er han meget betænksom.”

Herefter pegede Newey på et andet element af Verstappens kørsel, der har haft betydning for hans store succes.

“Han har en rigtig god fornemmelse for dækkene. Det har vi set i adskillige løb i løbet af de seneste to år,” sagde han.

“Han har en rigtig god fornemmelse for, hvordan han skal bruge dækkene. Med dækkenes nuværende opførsel, er det en meget vigtig faktor.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024