Adrian Newey forudser potentiel ‘stor risiko’ i horisonten for F1

Foto: Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Red Bulls Adrian Newey er kommet med en foruroligende forudsigelse om, at Formel 1 potentielt kan træde ind i en ny dominerende æra.

Mercedes havde en periode på næsten et årti, hvor de dominerede F1. Startskuddet til dette, blev introduktionen af nye motorregler, som Mercedes var dygtige til at omstille sig til.

Toto Wolff og co. formåede at skabe en bil, der var så dominerende, at rivalerne brugte flere år på at opnå det samme.

Nu lyder det, at fire leverandører skaber motorer, der leverer stort set samme ydeevne. Ifølge PlanetF1 er der tale om Mercedes, Red Bull, Ferrari og Renault. Ifølge Newey kan dette dog ændre sig med de nye regler i 2026.

Formel 1 ser nemlig frem mod de første markante regelændringer siden 2014-sæsonen. Og Newey forudser, at det kan sende et af holdene ind i en dominerende æra.

“Da hybridreglerne først trådte i kraft, var der store forskelle. Mercedes gjorde et fantastisk stykke arbejde med deres motor, og andre var flere niveauer efter,” sagde han til Sky Italia.

“Nu er det blevet indhentet. Jeg vil sige, at der måske er to eller tre procents forskel i ydeevnen. Det er 0,2 til 0,3 sekunder til forskel. Men når feltet er tæt, er det stadig et stort tal. Men det er ikke som det ene sekund, som da reglerne blev indført.”

“Den store risiko nu, er de nye motorregler i 2026. De kan skabe et stort hul i en rum tid. Hvis der er stor forskel på motorenhederne, tager det tid for leverandørerne at tage ved lære og lukke hullet. Med karrosseriet kan man have en hurtigere reaktionstid.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024