Alonso kan ikke lade være at smile: ‘Vi var heldige igen’

Fernando Alonso opnåede sin tredje podieplacering i tre løb ved det australske Grand Prix, hvor Aston Martin-køreren igen var på den rigtige side af Formel 1-stewards på en begivenhedsrig søndag.

Alonso startede løbet fra fjerdepositionen og mistede en placering til Ferraris Carlos Sainz på første omgang. Han fik dog en fordel, da Williams-køreren Alex Albon kolliderede tidligt i løbet, hvilket førte til et rødt flag.

Efter Sainz og Mercedes’ George Russell tidligere havde været i pitstop for at skifte dæk, rykkede Alonso op på en tredjeplads og tilbragte størstedelen af løbet lige bag Lewis Hamilton på andenpladsen og Red Bulls vinder Max Verstappen.

Et andet rødt flag medførte en sen genstart i løbet, og Alonso faldt ned i feltet efter kontakt med Sainz i første sving.

Dog blev løbet afbrudt med rødt flag for tredje gang, og den 41-årige spanier blev rykket op på tredjepladsen igen for en sidste omgang bag en safety car.

Med holdkammeraten Lance Stroll på en fjerdeplads rykkede Aston Martin op på en klar andenplads med 65 point, bag Red Bull (123) og ni point foran Mercedes.

“Vi oplevede en følelsesmæssig rutsjebane i dag,” sagde Alonso til journalister.

“Mange ting skete i begyndelsen, men også mod slutningen. Den sidste halve time var svær at forstå, hvad der foregik.

“Det andet røde flag hjalp os nok ikke, især med hensyn til hændelsen der.

“Vi var heldige igen … at se målflaget i P3. Som jeg sagde, P3, P4 for holdet er bare en fantastisk søndag.”

Alonso, der også blev nummer tre i de to første løb i Bahrain og Saudi-Arabien, fik bekræftet sin anden podieplacering i sæsonen i Jeddah og sin 100. podieplacering i karrieren ved en sen afgørelse.

Han blev degraderet til fjerdepladsen i Jeddah efter en 10 sekunders straf efter løbet, men en ændring i stewardernes beslutning førte til, at han blev genindsat på tredjepladsen.