Amanda Anisimova annoncerer pause fra tennis på ubestemt tid

Foto: Robert Prange/Getty Images

Tennisstjernen Amanda Anisimova har valgt at tage en pause fra tennis på ubestemt tid, for at fokusere på sit mentale helbred.

Den amerikanske tennisspiller Amanda Anisimova har truffet et valg om at trække sig fra professionel tennis for en stund.

Hun har forklaret, at hun er udbrændt og er bekymret for sit mentale helbred, hvilket har fået hende til at træffe beslutningen.

“Jeg har virkelig kæmpet med mit mentale helbred og været udbrændt siden sommeren 2022,” har hun skrevet i et opslag på Instagram.

“Det er blevet uudholdeligt at være til tennisturneringer. På nuværende tidspunkt er min prioritet mit mentale velbefindende, og at tage en pause i et stykke tid.”

“Jeg har arbejdet så hårdt, jeg kunne, for at presse mig igennem det. Jeg kommer til at savne at være derude, og jeg sætter pris på al den fortsatte støtte.

Den 21-årige tennisspiller, gjorde sig i høj grad bemærket, da hun i 2019 nåede til semifinalen i French Open, efter at have vundet over Simona Halep i en alder af 17 år.

Hun er den yngste kvinde til at have nået så langt i en Major siden 2006.

Men senere samme år gik hendes far og træner Konstantin bort i en alder af 52 år, da han blev ramt af et hjerteanfald.

Hun nåede til kvartfinalen i Wimbledon for et år siden, og er to gange nået til anden runde i Australian Open. Dertil slog hun den forsvarende mester Naomi Osaka i Melbourne i 2022.

Anisimova har ikke givet noget svar på, hvornår hun er klar til at vende tilbage til tennisbanen. Hun er i skrivende stund nr. 46 i verden.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024