gettyimages 1490122243

Så mange penge vandt Jannik Sinner med finalesejren i Australian Open

Tennisjan. 29, 11:42
Jannik Sinner kan ikke blot glæde sig over at have vundet sin første Grand Slam-titel.
Han kan nu også glæde sig over at være blevet en del rigere.
Italienske Jannik Sinner har fået en præmiesum, der er 5,8% højere end, hvad Novak Djokovic fik sidste år. Og faktisk endte Sinner med at vinde over Djokovic på sin vej mod finalen.
I finalen var det dog ikke Djokovic, han spillede imod. Derimod var det russiske Daniil Medvedev , der skulle forsøge at forhindre ham i at vinde hans første Grand Slam-titel. Og det var faktisk meget tæt på at ske.
Medvedev vandt de første to sæt med 3-6 og 3-6 på Rod Laver Arena. Men herfra formåede Sinner at få kampen vendt på hovedet.
Han vandt de næste tre sæt med cifrene 6-4, 6-4 og 6-3. Dermed kunne han smide sig på jorden og juble over, at han havde vundet sin første Grand Slam-titel.
Når man vinder en sådan titel, så følger der naturligvis en masse hæder og opmærksomhed med.
Dertil kan italieneren også glæde sig over, at der følger en del penge med. Konkret vandt han 3.150.000 australske dollars, hvilket svarer til 14,3 millioner kroner.
Selvom Medvedev ikke vandt finalen, kunne han alligevel tage et ganske stort beløb med hjem fra Australien.
Hans 2.-plads var nok til at sikre en gevinst på 1.725.000 australske dollars, svarende til lidt over 7,8 millioner kroner.
I år havde Australian Open forøget hele præmiepuljen med lidt over 13% sammenlignet med året forinden.
Det var dog ikke kun Sinner, der fik glæde af dette, da pengene blev fordelt over alle runder.
"Vi har øget præmiepengene for hver runde ved Australian Open. De største stigninger er i kvalifikationen og de tidlige runder ," sagde Australian Opens turneringsdirektør Craig Tiley.
"Vi vil sikre, at Australien forbliver startskuddet til den globale tennissæson. Og at spillerne og deres hold har alt, hvad de behøver for at hjælpe dem med at levere deres bedste og fortsætte med at nyde denne Grand Slam."
Mest læste