ATP-rangliste: Novak Djokovic afslutter året som nummer 1 for ottende gang

Foto: Shutterstock

Novak Djokovic har haft endnu en succesfuld sæson, hvilket kan ses på ATP-verdensranglisten.

Novak Djokovic har igen formået at slå fast, at han er en af de bedste tennisspillere i historien. Han kan nemlig bryste sig af, at han igen har afsluttet sæsonen som nummer et på ATP-verdensranglisten.

Det er han dog efterhånden vant til at gøre, da det er ottende gang i karrieren, at det sker. Dermed har han også sat en tyk streg under en succesfuld sæson, der blandt andet har budt på en sejr ved ATP Finals.

Djokovic har også sat en lang række nye rekorder i denne sæson. Blandt andet er han den spiller, der har vundet flest Grand Slam-titler. Dette opnåede han med samlede sejr ved både Australian Open, French Open og US Open.

Desuden blev det også i denne sæson, at han vandt sin Masters 1000-titel nummer 40. Også på dette punkt kan han nu glæde sig over at være øverst på listen.

Hans mange flotte præstationer sikrede ham naturligvis en plads ved ATP Finals i Torino. Her kom han ikke godt fra start, da han i gruppespillet var i fare for at blive slået ud.

Han endte dog med at gå videre til slutspillet, og derfra så han sig ikke tilbage. Han gik derimod hele vejen til finalen, hvor han vandt over Jannik Sinner. Dermed vandt han ATP Finals for syvende gang i sin karriere, hvilket er endnu en rekord.

Djokovic har slået fast, at han ikke har planer om at skrue ned for tempoet i næste sæson. Tværtimod har han et mål om at vinde alle fire Grand Slam-turneringer i den samme sæson.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024