Carlos Alcaraz chokerer Toronto: Jeg havde det forfærdeligt’

Foto: Julian Finney/Getty Images

Carlos Alcaraz har udtalt sig om, hvad der skete i tredje sæt af kampen mod polske Hubert Hurkacz ved Masters 1000-turneringen i Toronto.

20-årige Carlos Alcaraz havde bragt sig selv i en god position til at vinde tredje sæt. Han var foran med 5-2 i sættet, men endte med at spilde to matchpoints. Pludselig var kampen vendt på hovedet, da der stod 5-6 til Hurkacz.

I sidste ende var det dog spanieren, der kunne trække sig sejrrigt ud af kampen. På et pressemøde efter kampen forklarede han, at han ikke selv vidste, hvad der skete.

“Jeg vidste ærligt talt ikke, hvad der foregik,” sagde han ifølge TennisWorldUSA.

“Jeg begyndte at få det forfærdeligt. Jeg kunne ikke fornemme den rigtige retning i mine skud. Jeg prøvede bare ikke at tænke på, hvad der var sket i de fire sæt. Jeg prøvede at vinde det første point ved 5-6. Det var nøglen. Hvis jeg tabte det point, ville jeg sandsynligvis have tabt kampen.”

“Jeg forholdt mig kold, og jeg forblev mentalt stærk i det øjeblik for at spille en fantastisk tiebreaker, og det er jeg glad for.”

Han forklarede også på pressemødet, at det canadiske publikum var en afgørende del af hans succes.

“Det faktum, at de støttede mig i svære øjeblikke hjalp mig meget til at overvinde alle problemerne og prøve at blive bedre,” sagde han.

“Som jeg har sagt mange gange, så prøver jeg at gøre dem glade, og at underholde dem med store slag. I tider, hvor jeg ikke spillede godt, var det afgørende at have deres støtte. Uden jubelen fra tilskuerpladserne kunne jeg nok have tabt.”

Med sejren over Hurkacz, fik Alcaraz en plads i kvartfinalen i Toronto. Her mødte han amerikaneren Tommy Paul, som han tabte til natten til lørdag.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024