Clara Tauson vinder forgæves

Foto: Alexander Scheuber/Getty Images for MatchMaker

Danske Clara Tauson vandt sin singlekamp i Billie Jean King Cup, men det var ikke til nogen nytte.

Da det danske kvindelandshold i tennis spillede mod Sverige tirsdag, var det Clara Tauson, der klarede sig bedst. Hun vandt sin kamp, men det var ikke til nogen nytte, da de samlet endte med at tabe.

Tauson sørgede ellers for at udligne til 1-1 undervejs, da hun vandt sin singlekamp med 2-6, 6-2, 6-4 over Rebecca Peterson, der ellers kan bryste sig af at have en bedre placering på verdensranglisten, end det danske talent.

Efter kampen udtalte Tauson, at hun ikke var tilfreds med sit spil i første sæt, men at det gradvist blev bedre i løbet af kampen.

“Jeg missede alt for meget i første sæt. Så begyndte jeg at ramme banen noget mere. Jeg synes, at jeg spillede klart bedre i andet sæt, og så var det rent slid i tredje sæt,” lød det fra hende ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Hendes sejr var dog ikke nok, da Johanne Svendsen og Rebecca Munk Mortensen efterfølgende tabte den afgørende double med 3-6, 3-6.

Mandag gik det en del bedre for det danske kvindelandshold i tennis, da de her åbnede deres gruppespil i Billie Jean King Cup i gruppe 1 med en sejr over Kroatien.

De danske tennispiger er endnu ikke færdige med at spille, da der også venter gruppekampe mod både Serbien, Bulgarien og Norge.

Det landshold, der vinder gruppen, bliver rykket direkte op, mens nummer to i gruppen skal spille playoff om oprykning. Turneringen løber frem til lørdag.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024