Clara Tausons nedtur: ‘Bare et spørgsmål om tid’

Foto: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Clara Tauson har haft store problemer med skader i løbet af det seneste år, men nærmer sig stille og roligt sit tidligere niveau.

I en alder af blot 19 år kravlede Clara Tauson helt op på en 33. plads over de bedste kvindelige tennisspillere i verden.

Det medførte, at hun på kort tid blev et kendt navn i Danmark, hvor hun tilmed også blev spået til at være den nye Caroline Wozniacki.

Omtrent et år efter at have opnået sin karrieres bedste placering på verdensranglisten, ser virkeligheden helt anderledes ud, da hun har kæmpet med skader i ryg og ankel.

Det har medført, at den i dag 20-årige stjerne ligger nr. 121 i verden, men siden december har hun vundet to ITF-turneringer. Desuden har hun også vist gode takter i de to WTA-turneringer i Limoges og Linz.

De seneste tre turneringer, hun har deltaget i, har desværre ikke været helt så godt. Her er den danske tennisstjerne blevet slået ud i første runde to gange.

På trods af dette, mener tennisekspert Michael Mortensen, at Tauson har kurs mod sit tidligere niveau, da hun er blevet mere fortrolig med sit spil.

“For mig at se er det kun et spørgsmål om tid, før hun er tilbage blandt de 50 bedste. Der er mange om buddet, men jeg er fortrøstningsfuld. Kan hun holde sig skadefri, vil jeg tro, at hun efter denne sæson ligger i top-80 og derfra kan få adgang til Grand Slams,” siger han til Ekstra Bladet.

Han siger også, at det ‘bare’ kræver et par gode resultater i en større turnering, for at få snebolden til at rulle, og at han mener, at hun godt kan finde vej til at blive blandt de 30 bedste i verden.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024