Dårligt nyt for Holger Rune

Foto: Mine Kasapoglu/Anadolu Agency via Getty Images

Tingene har ikke spillet for Holger Rune på det seneste, og nu er der mere dårligt nyt for danskeren.

Holger Rune har leveret meget sløje resultater på tennisbanen i efteråret. Faktisk er det kun blevet til en enkelt sejr i de seneste ti kampe.

Den dårlige stime, som han har været inde i, har nu fået konsekvenser for ham. De manglende sejre kan nemlig aflæses direkte på verdensranglisten.

Mandag har ATP udsendt en opdateret verdensranglisten, hvor den 20-årige dansker nu befinder sig på en 6.-plads. Dermed er han røget en plads tilbage i forhold til i sidste uge.

Han har haft svært ved at finde succes siden Wimbledon i juli, hvor han fik spillet sig til en kvartfinale. Siden da er det desværre gået den forkerte vej for Rune, der bl.a. har været plaget af problemer med ryggen.

Siden Wimbledon har han været med i seks turneringer, og fem af dem nåede han kun at spille en enkelt kamp ved. Beijing Open var den eneste turnering, hvor han gik videre, efter en sejr over canadiske Felix Auger-Aliassime.

I august nåede Rune sin hidtil højeste placering på ranglisten, da han rykkede helt op på en 4.-plads.

Selvom han røg ind i en rigtig dårlig stime, kunne han holde fast i denne placering, indtil for to uger siden. Her blev han skubbet ned på en 5.-plads, og ved den seneste opdatering har han mistet endnu en placering.

I denne uge skal han forsøge at bryde den dårlige stime, når han skal spille Stockholm Open. Her står han overfor en stor opgave, da han er både forsvarende mester og topseedet.

Den 20-årige dansker sidder over i første runde, og skal i sin første kamp spille mod enten Karl Friberg eller Miomir Kecmanovic. Det skriver Ritzau.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024