Daniil Medvedev roser Holger Rune i sin takketale

Foto: Claudio Pasquazi/Anadolu Agency via Getty Images

Søndag tabte Holger Rune til russiske Daniil Medvedev, der vandt sin første ATP 1000-titel på grus.

Efter to sæt kunne Daniil Medvedev smide sig på gruset i Rom. Her havde den russiske stjerne sikret sig sejren i finalen med cifrene 7-5, 7-5.

Der er en stor sandsynlighed for, at Holger Rune var skuffet, da søndag aften vendte retur til sit hotelværelse. På papiret havde han nemlig rigtig gode chancer for at vinde søndagens finale.

Medvedev ligger ganske vist nr. 2 på ATP-verdensranglisten, men han har aldrig været stærkt på grus. Derfor var det også den unge dansker, der var favorit til at vinde opgøret.

Selvom det ikke blev til en sejr, har den 20-årige dansker alligevel grund til at glæde sig. Han har på det seneste leveret enormt flotte præstationer på grus, hvorfor han er blandt favoritterne til det kommende French Open.

Efter kampen tog Medvedev sig tid til at sende et par rosende ord i retning af Rune. Her lagde han især vægt på, at han er ung, og at han har en lang karriere foran sig.

“Tillykke til Holger. Vi vil altid mere. Man vinder, man taber, men du er en fantastisk spiller med en lang karriere foran dig,” sagde Medvedev.

“Jeg er sikker på, at du kommer til at vinde mange Masters-titler. Det var en ære at dele finalen med dig og dit team. Patrick (Mouratoglou, red.), fantastisk akademi. Tak for at have mig der. Held og lykke fremadrettet. Jeg nyder at træne og spille med dig.”

Rune kan nu holde et par dages pause, inden han skal forberede sig til French Open. Her skal han forsøge at vinde karrierens første Grand Slam.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024