Djokovic trækker sig fra Indian Wells og Miami efter strid om visum

Foto: Francois Nel/Getty Images

Novak Djokovic, der ligger nr. 1 på verdensranglisten, kommer ikke til at deltage i tennisturneringerne i Indian Wells og Miami.

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic har officielt trukket sig fra de kommende turneringer i USA, Indian Wells Open og Miami Open, efter uenigheder om hans visum.

Djokovic har ikke mulighed for at rejse ind i USA, da han ikke er vaccineret mod coronavirus, hvilket er et krav, for at kunne rejse ind i landet.

Turneringsarrangørerne har tidligere udtalt, at de var ‘forhåbningsfulde’ i forhold til, at Djokovic ville få en særlig tilladelse til at rejse ind i landet.

De nuværende restriktioner løber frem til april, men Djokovic ønskede at få dispensation for disse, så han kunne deltage i de to amerikanske turneringer.

Indian Wells Open, der også er kendt som Indian Wells Masters, starter i denne uge, og vil blive efterfulgt af Miami Open, der starter umiddelbart efter.

Sidste år måtte Djokovic også trække sig fra både Australian Open og US Open, da der også her blev stillet krav om, at indrejsende i hhv. Australien og USA var vaccineret mod coronavirus.

Australien har senere droppe sit krav om vaccination, for at kunne rejse ind i landet, hvilket betød, at Djokovic kunne deltage i den store turnering i Melbourne.

Her udnyttede han, at han igen kunne deltage, da han i finalen vandt over græske Stefanos Tsitsipas, hvilket sikrede ham den 22. Grand Slam-titel i hans karriere.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024