Fernando Alonso om problemer: ‘Pinligt’

Foto: Kym Illman/Getty Images

Fernando Alonso var hurtig til at stemple de problemer, som satte en stopper for første træning, som værende ‘pinlige’ for Formel 1.

Under første træning i Canadas Grand Prix, stod kørerne pludselig i en bizar situation, da hele CCTV-netværket omkring banen gik ned.

Det medførte, at der gik lang tid, før man igen kunne tage hul på den første træning. Oprindeligt var sessionen blevet stoppet, da Pierre Gasly havde forårsaget et rødt flag.

Selvom man forsøgte at gøre op for situationen, ved at tilføje 30 minutter til anden træning, var Alonso ikke imponeret over det.

“Det var en skam. Det var ikke ideelt for holdene, men mest af alt ikke for fansene, som ankom meget tidligt til banen. Vi var ikke i stand til at køre den første træning,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Fra tid til anden ser det ud til, at vi skyder os selv i foden som sport. Så disse ting er en lille smule pinlige.”

Aston Martin var blandt de hold, der havde opgraderet deres biler forud for Canadas Grand Prix. Den korte træning betød dog, at Alonso ikke fik mulighed for at teste sin bil ordentligt.

“Vi havde ikke tid, fordi kameraerne på kredsløbet ikke fungerede, og vi havde ikke en plan B,” sagde han.

Race Control kunne efter Gaslys røde flag bekræfte, at CCTV-netværket var gået ned. Derfor ville det ikke være sikkert for kørerne at genoptage sessionen.

Det er et stort problem, hvis CCTV-netværket ikke fungerer som det skal. Det er nemlig det, der bruges af Race Control, til at holde øje med bilerne.

I dette tilfælde var problemet, at det ikke var synkroniseret med, hvad der skete på banen i realtid. Derfor kunne kørerne ikke vende tilbage til banen, før man havde fået styr på dette.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024