Ferrari beskyldes for at favorisere Leclerc med opgraderinger i Miami

Foto: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Ferrari er blevet beskyldt for at favorisere Charles Leclerc over Carlos Sainz, da de kun har opgraderet gulvet i monegaskerens bil.

Ferrari har forsøgt at forklare sig med, at der er en god grund til, at der bliver gjort forskel på de to kørere og deres biler.

Efter sigende skulle det skyldes, at de to biler ikke har samme opsætning, da de ønsker at kunne sammenligne tempoet før og efter den nye opgradering.

Sainz befinder sig faktisk seks point foran sin holdkammerat, hvilket i høj grad skyldes, at han har gennemført alle fire løb. Leclerc har kun formået at køre hans Formel 1-bil i mål to gange i år.

Til gengæld er det Leclerc, der kan bryste sig af at have vundet den eneste podieplads til Ferrari, som han fik i Baku i sidste weekend.

Den spanske kører blev også overgået af Leclerc i sidste sæson, hvor han endte med 62 point færre.

“Ferrari har meddelt at opgraderingerne til gulvet ved denne weekends løb i Miami GP, kun vil være på Leclercs bil,” sagde journalist Diego Mejía på Fox Sports.

“De siger, at formålet er at sammenligne tempoet med den tidligere version af bilen. Men nogle siger, at det handler om at favorisere Leclerc. Tilsyneladende har Ferrari taget beslutningen, da Sainz’ præstationer ikke er tilfredsstillende nok.”

Sainz har kun vundet et enkelt løb i sine to sæsoner hos Ferrari, mens Leclerc har vundet tre. Desuden har Leclerc sikret sig 12 pole-positions, mens det kun er lykkedes tre gange for Sainz.

Sainz har kontrakt med Ferrari frem til slutningen af 2024.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024