Ferrari sender undskyldning til Charles Leclerc efter dyr fejl

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Ferrari-teamchef Frederic Vasseur har undskyldt til Charles Leclerc for den fejl, der kostede ham tre placeringer i Monacos Grand Prix.

Charles Leclerc, der er fra Monaco, har endnu ikke stået på podiet i det ikoniske løb. Det har primært været forårsaget af sort uheld og dårlige beslutninger fra holdets side.

I år formåede han at kvalificere sig til en tredjeplads foran Alpine-kører Esteban Ocon. Alligevel fik han ikke lov til at starte som nummer tre i søndagens løb.

Han endte nemlig med at blive pålagt en straf på tre placeringer. Det skyldes, at hindrede McLaren-kører Lando Norris i tunnelen i Q3.

Netop denne episode har Ferrari undskyldt for, da holdet ikke informerede Leclerc om den britiske racerkørers placering. Dermed kunne han ikke nå at fjerne sig fra hans kørebane.

Ocon formåede at holde fast i sin tredjeplads, mens første- og andenpladsen blev taget af hhv. Max Verstappen og Fernando Alonso. Det indikerer, at Leclerc kunne have sikret sig sit første podie i Monaco.

“Han har været en smule frustreret i Monaco i et par år nu, og kvalifikationen var hård,” sagde Vasseur ifølge RacingNews365.

“Det var hårdt at miste pole-position med en tiendedel af et sekund eller sådan noget. Og at gå glip af forreste række med to hundrededele. Og derefter fik vi straffen.”

“Hvad andet kan jeg gøre end at undskylde på holdets vegne og finde ud af, hvordan vi kan gøre et bedre stykke arbejde og forbedre kommunikationen mellem holdet og Charles.”

“Jeg tror også, det skyldes omstændighederne, da det skete i tunnelen. Men ok, vi skal undgå at finde på undskyldninger. Det er den værste måde, hvis man vil forbedre sig. Vi skal bare rette op.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024