FIA ændrer regler efter klage fra Haas

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Efter den seneste klage fra Haas, har FIA truffet en beslutning om at ændre på reglerne.

FIA har besluttet at lave om på sine regler for, hvornår Formel 1-holdene kan klage. Det sker i kølvandet på, at Haas ikke havde succes med deres klage over manglende straf for overskridelse af banegrænser.

Selvom Haas ikke fik lavet om på resultatet i Austin, har deres klage alligevel haft betydning. De indgav klagen efter løbet i Mexico City, hvorefter FIA skulle sætte tid af til en høring. Hele sagen blev afvist med den begrundelse, at holdet ikke havde fremlagt nye og brugbare beviser.

Nu skriver Motorsport.com, at FIA har besluttet at reducere det tidsrum, som holdene har til at klage over et løb. Hidtil har denne grænse været 14 dage, men nu bliver den sat ned til kun fire dage. Desuden har de indført betaling, så det nu koster 6.000 euro (ca. 44.700 kr.) at klage.

Hvis disse regler var blevet indført tidligere, vil det have været en hindring for Haas. De brugte alle 14 dage til at indsamle deres beviser på, at der var sket overskridelser.

De nye ændringer fra FIA kommer i kølvandet på kritik fra flere aktører. Blandt andet er der blevet fremsat kritik af McLaren-boss Andrea Stella

“Jeg synes ikke, at det giver nogen mening at se tilbage. For hvis du havde haft information, kunne alle konkurrenter have tilpasset, hvad de gjorde,” siger han ifølge Express.

“Så det her er bestemt ikke noget, man kan handle på i bakspejlet. For det påvirker, hvad du gør i realtid. Så efter min mening har Haas ret til at anmode om det.”

“Men jeg tror, at det, vi skal arbejde på, er en mere robust måde at definere banegrænserne og overvåge dem. Men når et løb er afsluttet, så går vi videre til den næste.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024