Forbund kræver Novak Djokovic straffet: ‘Jeg vil gøre det igen’

Foto: Alessandro Sabattini/Getty Images

Novak Djokovic er havnet i modvind for en handling efter mandagens sejr. Alligevel tøver han ikke med at gøre det igen.

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic vandt mandag sin første kamp i French Open. Efterfølgende valgte han at lufte sine politiske holdninger.

Står det til Kosovos Tennis Forbund, skulle han have afholdt sig fra at gøre dette. Nu vil forbundet have ham straffet.

“Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic fortsætter med sin nationalistiske og chauvinistiske opførsel gennem provokationer mod staten Kosovo,” skriver forbundet på Facebook.

I opslaget fremgår det også, at de anmoder om at have straffes af både ATP Tour, Det Internationale Tennisforbund og Roland-Garros (French Open, red.).

Det Franske Tennisforbund (FTT) har på Twitter meddelt, at der ikke er regler for, hvad der må skrives på kameraet. Derfor ønsker de ikke at gøre mere ved sagen.

Den store forargelse fra Kosovos Tennisforbund bunder i, hvad Djokovic skrev på kameralinsen. Efter sejren skrev han følgende på kameraet: ‘Kosovo er hjertet af Serbien. Stop volden’.

Det har fået forbundet op af stolen, da de mener, at han ikke anerkender Kosovo som en selvstændig stat. Det kræver de, at han skal, da landet erklærede sin uafhængighed i 2008. Den påstået uafhængighed, er dog ikke blevet anerkendt af Serbien.

Djokovic har efterfølgende understreget, at han ikke vil stoppe. Skulle han få en straf, vil det heller ikke holde ham tilbage.

“Jeg hører, at jeg får megen kritik på sociale medier. Jeg ved ikke, om nogle vil straffe mig, men jeg ville gøre det igen. Jeg er imod krig og konflikt af alle slags,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024