Formel 1-guruen Adrian Newey advarer om regelændringer i 2026

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Red Bull-direktør Adrian Newey har bedt Formel 1-fans om at forberede sig på, at bilerne bliver ‘meget langsommere’ i 2026.

Den legendariske Adrian Newey mener, at den nuværende generation af Formel 1-biler kan være de hurtigste, der vil være at se på banen i et stykket tid.

Han mener nemlig, at de nye 2026-regler, kommer til at have indflydelse på den generelle hastighed. Derfor har han advaret sportens fans om, at det hele kommer til at foregå lidt langsommere om tre år.

Da han gæstede Red Bulls egen podcast ‘Talking Bull’, åbnede han op om emnet.

“Det er muligt, at den nuværende generation af Formel 1-biler vil være den hurtigste i et stykke tid,” sagde han.

“Fordi med 2026-reglerne, som de er foreslået i øjeblikket, vil bilerne være meget langsommere.”

Selvom det kan tyde på, at skiftet til grønnere og mere bæredygtige grandprixer er årsagen til den langsommere hastighed, er det ikke tilfældet.

Derimod taler Newey ganske enkelt ud fra et aerodynamisk perspektiv. Og da det er et område, som han er ekspert, formodes han at have ret.

Fra 2026 træder Formel 1 ind i en helt ny æra. Her vil alle biler skulle køre på bæredygtigt brændstof, hvilket eliminerer forbrændingen af fossile brændstoffer.

Derudover vil den elektriske kraftenhed blive forbedret, da det nuværende systems effekt vil blive tredoblet. Det gør, at der indsamles mere bremseenergi, som kan producere op mod 350 kW.

Derudover sigter Formel 1 efter at bruge mindre brændstof, mens bilerne fortsat vil levere mere end 1.000 hestekræfter. Samtidig vil der blive indført en række nye regler, der har til formål at prioritere miljø og bæredygtighed.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024