Günther Steiner spår fremtidig debat om Red Bulls antal F1-hold

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Haas-boss Günther Steiner forventer, at det i fremtiden vil være noget, der tages op til diskussion.

Red Bull har ikke blot ejerskab af deres primære Formel 1-hold. De ejer også AlphaTauri, hvor de i øjeblikket har Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo på holdet.

Det faktum, at de har to hold, er noget, som Günther Steiner forventer debat om i fremtiden. Der er nemlig flere hold, der ønsker at blive en del af Formel 1.

Red Bull har været en del af Formel 1 siden 2005, og året efter oprettede de også deres juniorhold. Det skyldes, at de først overtog Jaguar og dernæst Minardi.

Da der er stor efterspørgsel på pladserne i feltet, forventer Steiner, at Red Bulls ejerskab af to hold kan blive udfordret i fremtiden.

“Jeg tror, rigtigt eller ej, så skal diskuteres,” sagde Steiner til RaceFans, da han blev spurgt om, hvorvidt flere hold kan have samme ejer.

“Det er tydeligt, at der er mange andre sportsgrene, hvor det ikke er tilladt. Men indtil nu har der ikke været et problem med dette.”

Steiner har gjort det klart, at han ikke ønsker at udvide feltet med et nyt hold. Det ændrer dog ikke på, at FIA har godkendt en ansøgning fra Andretti-Cadillac.

“Fordi sporten bliver mere og mere populær, og bliver mere og mere værd økonomisk, så dukker flere af disse ting op, fordi alt bliver sværere. Så dette vil helt sikkert være et emne, der før eller siden vil dukke op,” lød det.

Blandt andet er det ikke tilladt at have to hold i La Liga i spansk fodbold. Derfor kan en klubs B-hold ikke rykke op i samme liga som A-holdet, selvom de skulle vinde den underliggende liga.

Steiner understregede dog, at han ikke har et problem med Red Bulls nuværende opsætning.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024