Holger Rune undgår katastrofe mod hjemmebanefavorit

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Holger Rune var tidligt mandag morgen i aktion ved Brisbane International. Her vandt han efter Max Purcell, men de måtte ud i tre sæt.

Den danske tennisstjerne Holger Rune fik ikke den bedste start på sin kamp mod Max Purcell. Alligevel fik han vendt kampen til sin fordel, hvorfor han vandt sin indledende kamp ved Brisbane International.

Rune fik derfor en god start på det nye år og den nye sæson. Kampen, der blev spillet i Queensland Tennis Centre, endte med cifrene 4-6, 6-4 og 6-2.

Selvom de skulle ud i tre sæt, var det en relativt hurtigt kamp. Den samlede spilletid lød på en time og 40 minutter. Det var især forårsaget af, at der ikke var mange lange dueller i andet og tredje sæt.

Der er dog ingen tvivl om, at Purcell kom bedst fra start, hvilket skabte stor jubel blandt det australske publikum. I første sæt formåede han at udnytte 11 ud af 11 førsteserver, ligesom han tidligt brød Rune.

Selvom Rune gradvist fik hævet sit niveau, fik han ikke vendt første sæt til sin fordel. Derimod måtte han acceptere at tabe første sæt med 6-4.

Allerede fra starten af andet sæt fandt Rune et nyt gear, hvor han især spillede sikkert i sine egne partier. Det var nok til at skabe et momentum, der gjorde, at han kunne bryde Purcell. I sidste ende kom australieren aldrig tilbage i kampen, der derfor endte med en dansk sejr.

I næste kamp skal Rune spille mod Alexander Shevchenko, som slog NextGen-stjernen Luca van Assche med cifrene 6-3, 6-2. Denne kamp bliver spillet onsdag, men der er endnu ikke blevet meldt noget ud om et specifikt tidspunkt.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024