Jumbo-Visma og Jonas Vingegaard mister stor profil

Foto: Joan Cros Garcia - Corbis/Getty Images

Når vi træder ind i 2024, må Jonas Vingegaard og co. hos Jumbo-Visma vinke farvel til en stor profil.

Han har besluttet sig for, at han vil søge nye græsgange, så når kalenderen skriver 2024, er det slut med at være en del af Jumbo-Visma for profilen Tobias Foss.

Det skriver mediet Wielerflits på baggrund af flere kilder.

Han har før givet udtryk for, at han har interesse i at søge nye veje, da han vil forbedre sine muligheder for at køre i en Grand Tour. Og nu lyder det, at han har gjort alvor af disse tanker.

Det lyder endda, at han allerede har skrevet under på en ny kontrakt, der skulle strække sig over flere år og have en årlig værdi på 1,5 mio. euro.

INEOS Grenadiers, UAE Team Emirates, Bahrain Victorious og Israel-Premier Tech er blandt de hold, der skulle være mulige destinationer. Tidligere har Uno-X også givet udtryk for, at de skulle have interesse i at hente den unge nordmand.

Tilbage i 2020 blev han hentet til Jumbo-Visma fra Uno-X, der altså skulle have interesse i at hente ham retur. Om det kommer til at ske, vides endnu ikke.

Foto: Alex Broadway/Getty Images

Da han blev hentet, var han forsvarende vinder af Tour de l’Avenir, men hans Grand Tour-potentiale er endnu ikke blevet forløst. Han har købt Giro d’Italia tre gange, hvor det er blevet til en DNF, en 9. plads og en 54. plads for den nu 25-årige nordmand.

Igen i år kommer han til at køre med i den italienske Grand Tour, hvor han skal fungere som hjælper for Primoz Roglic.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024