Klay Thompson bliver den tredje NBA-spiller med 300 3-point på en sæson

Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Klay Thompson har sendt et klart signal til alle, der tvivler på hans evner på en basketballbane.

I Warriors’ finale i den regulære sæson søndag, leverede Klay Thompson fem 3-point-scoringer mod Portland Trail Blazers i Moda Center, hvilket bragte ham op til i alt 300 i denne sæson. Det er første gang han har nået den milepæl.

Han slutter sig derfor nu til sin holdkammerat Steph Curry og tidligere NBA MVP James Harden som de eneste spillere i ligaens historie, der har lavet mindst 300 3-point-scoringer på en sæson.

Curry har gjort det fire gange (2015-16, 2016-17, 2018-19, 2020-21) mens Harden kan bryste sig af at have gjort det en enkelt gang (2018-19).

Thompson gik ind til finalen med 295 3-point-scoringer, og træner Steve Kerr gjorde det klart, at han var sikker på, at den firedobbelte NBA-mester ville forlade banen med mere end 300 3-point-scoringer.

Det viste sig, at Kerr ikke tog fejl, for han havde i alt otte 3-point-forsøg i første quarter alene.

“Jeg er bekymret. Jeg er bestemt bekymret,” sagde Kerr for sjov til pressen før søndagens kamp.

“Min besked vil være, at du er mere tilbøjelig til at opnå det, hvis du ikke prøver at opnå det. Det er sandheden.”

“Der er en masse individuelle ting, der er meningsfulde. Det erkender jeg. Hvis Klay kan runde de 300, er det fantastisk, men faren er, at du kommer ud af karakter, og at du skyder hver gang.”

Tidligere på sæsonen blev Thompson kritiseret af Charles Barkley, der mente, at stjernen ikke var den samme spiller, som han var, inden han pådrog sig to slemme skader.

Thompson gjorde det klart, at han havde brug for tid til at vende tilbage til det niveau, han forventede af sig selv, og efterhånden som sæsonen gik, blev han bedre og bedre.

Og at gøre noget, han aldrig har gjort før, og som kun to andre spillere har opnået, virker som et perfekt svar til dem, der tvivler på ham.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024