Leclerc tæt på grid-straf efter crash i Miami

Foto: Eva Marie Uzcategul T/Anadolu Agency via Getty Images

Charles Leclerc nærmer sig en potentiel straf efter sin ulykke i Miamis Grand Prix.

Ferrari var nødt til at skifte en række dele på Charles Leclercs bil, efter han kørte i væggen under kvalifikationen i Miamis Grand Prix.

Leclerc var ude på sin sidste omgang, da han mistede kontrollen over bilen i sving 7, hvilket medførte, at han blev sendt ind i barrieren med bagdelen af bilen.

Efterfølgende udtalte Leclercs træner, Jock Clear, at holdet var nødt til at skifte en række dele på bilen. F.eks. blev hans gearkasse også skiftet ud.

“I kunne se, at han kørte ind i barrieren med bagdelen af bilen, så vi har skiftet bagvingen og gearkassen. Og gulvet var naturligvis også beskadiget, så vi har skiftet gulvet og fjedrene bagpå,” sagde han ifølge RacingNews365.com.

“Intet af det har givet problemet på i forbindelse med straf eller vores tilgængelige gearkasser, men set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, er vi nødt til at skifte det hele og tage den med tilbage til fabrikken.”

Gearkassen blev skiftet til én, der tidligere har været brugt i denne sæson. I alt er det tilladt at bruge fire gearkasser i løbet af en sæson.

Da han under kvalifikationen kørte galt i sving 7, var det anden gang, at dette skete for ham. I FP2 var han nemlig en tur i samme barriere, men denne gang var det med fronten først.

Da han blev spurgt om, hvorvidt det var meningen at Leclerc ville ramme med bagdelen under sin anden ulykke, svarede han følgende:

“Jeg har ikke spurgt ham. På videoen kan man se, at han prøver at rette bilen op og at han næsten tænker: ‘Nej, jeg vil vend den anden vej’,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024