Madrid Open undskylder for at ‘lukke munden’ på kvindelige finalister

Foto: Julian Finney/Getty Images

Madrid Open har nu undskyldt for, at de ikke lod kvindelige tennisspillere tale til publikum i forbindelse med præmieoverrækkelsen.

Mens finalisterne for hhv. herredouble samt herre- og kvindesingle fik mulighed for at tale til publikum efter deres respektive kampe, var det ikke tilfældet for kvindedouble.

Her blev vinderne Victoria Azarenka og Beatriz Haddad Maia samt andenpladsen, der bestod af Coco Gauff og Jessica Pegula, nægtet den sædvanlige mulighed for at tale til publikum.

Dette blev kritiseret voldsomt af spillerne, ligesom det også blev mødt af kritik fra fans på sociale medier.

Fire dage efter hændelsen, har turneringens direktør Gerard Tsobanian udtalt, at det aldrig kommer til at ske igen.

“Vi giver vores dybeste undskyldning til alle spillere og fans, der forventede mere af Madrid Open,” sagde Tsobanian ifølge turneringens Twitter-profil.

“At vi ikke gav chancen for at tale med fans efter kampen til vores finalister i kvindedouble, var uacceptabelt.

Efter finalen klagede Gauff over, at hun og de andre spillere ikke fik muligheden for at takke deres fans for deres støtte. Pegula sagde, at hun aldrig havde oplevet noget lignende.

“Det, der skete i Madrid, var virkelig skuffende,” sagde Pegula.

“Forventede jeg, at vi ikke måtte tale? Nej. Det har jeg aldrig hørt om i mit liv. Jeg ved ikke, hvilket århundrede alle levede i, da de tog den beslutning.”

Tsobanian sagde også, at de har undskyldt direkte til alle fire spillere, og at arrangørerne ‘sammen med WTA arbejdede intenst for at revidere vores protokoller’.

“Vi lavede en fejl, og det vil aldrig ske igen,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024