Megaløn til Charles Leclerc rejser spørgsmål: ‘370 millioner er rigtig mange penge’

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Charles Leclerc har angiveligt underskrevet en ny aftale med Ferrari, der sikrer ham en enorm hyre.

I denne sæson har der været mange rygter om Charles Leclerc.

Blandt andet har han været rygtet til Mercedes, der længe forhandlede med Lewis Hamilton.

Nu lyder det dog, at han har skrevet under på en ny aftale med Ferrari. Derfor kommer de til at fortsætte samarbejdet i fremtiden.

Det melder det italienske medie Gazzetta dello Sport.

Der siges at være tale om en aftale, der løber frem til 2029. Ikke nok med det, så kommer hans løn i løbet af kontraktperioden til at stige fra 25 til 50 millioner euro.

Det svarer til omkring 370 millioner kroner.

I podcasten ‘RN365 Formel 1’ reagerer Tom Coronel på det faktum, at Leclerc har fået en meget lukrativ kontrakt.

“Ja, det er muligt. Men er Max Verstappen 300 millioner værd om året og er Fernando Alonso 100 millioner om året værd? Hvad er værdien? Hvad er det baseret på? Det synes jeg altid er meget specielt.”

“Hvad jeg ser med disse topatleter er, at de er værd, hvad fjolset vil give. For hvis ingen giver noget, er de pludselig ingenting værd. Men hvis nogen vil have en kører og ikke bare kan få (eller beholde) ham, vil de tilbyde mere for det,” siger han.

Ruud Dimmers fortæller i samme podcast, at der er tale om rigtig mange penge.

“Så kan Leclerc blive den dyreste kører uden et verdensmesterskab. Lad os ikke fjolle. Leclerc… Udvikler han sig stadig så meget? Man kunne kalde ham lørdagens mester. Han har simpelthen haft en sæson med mange op- og nedture,” siger han.

“Jeg ser ham ikke blive verdensmester i 2024 og måske heller ikke i 2025. Så skal Ferrari være der i 2026 med de de nye regler. De fremstår normalt ikke som de bedste, når noget ændrer sig. Se på de nye motorer fra 2014. Det var Mercedes. Ferrari var en gadelængde bagud. Sidste år havde de en god start, men det var det eneste.”

“Jeg synes, 50 millioner er mange penge. Lewis Hamilton er stadig omkring det niveau – måske lidt mindre. Max er der også uden sine bonusser, men jeg tror, at han er langt over 100 millioner med alle sine mesterskaber.”

“Spørgsmålet er: ‘Er Leclerc 50 millioner?’. Der vil være en masse klausuler, hvis det hele er sandt. Det er loyalt af ham, for man kan også sige, at Hamilton falder fra om to år. Så har du et Mercedes-sæde, der bliver ledigt, selvom du har også Frederik Vesti og Andrea Antonelli. Vil du satse alle dine penge på Ferrari?”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024