Millionbøder truer Kevin Magnussen

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Det kan være enormt lukrativt at være racerkører, men det kan også resultere i enorme bøder.

Det er intet nyt, at man som Formel 1-kører kan ende med at få store bøder. Det sås for nylig, hvor Lewis Hamilton blev idømt en bøde på 50.000 euro for at krydse banen i Qatar.

Men nu kan det faktisk blive endnu dyrere for kørerne. Det skyldes, at Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) har valgt at skrue op for bødegrænsen. Faktisk har de valgt at firedoble den i forvejen høje grænse.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan kørerne nu risikere at blive idømt bøder på op til 1 million euro. Det svarer til næsten 7,5 millioner kroner.

Det har naturligvis fået flere af kørerne til at reagere, hvilket blandt andet omfatter Ferrari-kører Charles Leclerc. Han har nemlig ingen idé om, hvad der kan ende med at udløse en sådan bøde.

Desuden påpeger han også, at det kan være ødelæggende for nye kørere. De unge kørere er nemlig sjældent lige så vellønnede som de mere erfarne stjerner.

“Hvis du giver en førsteårskører, der formentlig har tabt over 100.000 dollar, når sæsonen er ovre på grund af de investeringer, han skal lave, en bøde på en million dollar, hvad sker der så?,” siger Leclerc til mediet Autosport.

Leclerc er ikke ene om at rette kritik af den nye bødegrænse. Også danske Kevin Magnussen har kritiseret FIA’s beslutning. Faktisk går han så vidt at sige, at det er latterligt, lyder det fra Reuters.

“Charles kan give sit ur, men jeg ville forsvinde og aldrig blive fundet igen,” siger han også.

Her hentyder han til, at Ferrari er sponsoreret af urmærket Richard Mille. Derfor har Leclerc fået foræret et ur, der formentlig vil kunne sælges til mere end en million euro. Tidligere lød den maksimale bøde på 250.000 euro.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024