Nikola Jokic kåret som MVP efter Nuggets vinder deres første NBA-titel

Foto: Joe Amon/The Denver Post via Getty Images

En imponerende sæson for Nikola Jokić, fik mandag aften den bedst mulige afslutning. Her vandt han NBA-finalerne med Denver Nuggets.

Mandag aften kunne Nikola Jokić og resten af Denver Nuggets-holdet fejre, at de havde vundet NBA-finalerne. Her vandt de femte kamp mod Miami Heat, hvilket sikrede Nuggets deres første NBA-mesterskab.

Jokić har haft en rigtig god sæson, men mandag aften blev den endnu bedre. Her blev han kåret som ‘Bill Russell NBA Finals Most Valuable Player’.

Den serbiske stjerne var da også til at få øje på mandag aften. Her bidrog han med 28 point fra banen samt 16 rebounds. Hertil leverede han også i fire oplæg i de 42 minutter, han fik på banen.

Generelt har Jokić vist, at han er blandt ligaens bedste spillere i alle fem kampe mod Heat. Han har derfor været en afgørende spiller i Nuggets’ kamp om at vinde deres første mesterskab.

Dette bliver kun understreget af, at han har sat en helt særlig rekord. Han er nemlig den første spiller i NBA’s historie til at føre i slutspillet ift. antal point, rebounds og oplæg.

Efter mandagens sejr kunne Jokić runde sæsonen af med 600 points, 269 rebounds og 190 oplæg.

Da kampen blev blæst af, lignede Jokić en mand, der var lettet. Han havde god grund til at hoppe, juble og råbe. Ingen af delene valgte han dog at gøre. Derimod fejrede han det på mere ydmyg vis.

“Arbejdet er færdiggjort. Nu kan vi tage hjem,” sagde Jokić til ESPN’s Lisa Salters.

Jokic bliver allerede nu betragtet som en af de bedste i NBA’s historie. Dette er blevet cementeret af, at han er den første center til at blive tildelt MVP-titlen i NBA Finals, siden Shaquille O’Neal i 2002.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024